Om GMV

Har du frågor om GMV kan du kanske hitta svar i den kortfattade historiken här.
I annat fall är du välkommen med dina frågor via kontaktformuläret.
"Göteborgs Mikrovaror" (GMV) startades 1989. Från början med inriktning mot datorsystem och systemprogramvara men efterhand med allt större tonvikt kring pedagogisk utrustning primärt för undervisningsändamål. Under många år (1989-2005) drevs läromedelsutvecklingen i samarbete med en nära kollega ("microlf"). Vi skapade flera olika mikrodatorbaserade laborationssystem (hårdvara, programvara och läromedel) tillsammans. Resultaten av dessa samarbeten håller vi nu på att succesivt återställa, digitalisera och placera i ett överskådligt arkiv som du hittar här på hemsidan.

Det sker fortfarande visst arbete med att förbättra programvaror (assemblatorer, kompilatorer, simulatorer etc.) för dessa, numera pensionerade, laborationssystem. För trots att laborationssystemens hårdvara i de flesta fall nu är uttjänta kan dessas funktion i dag väldigt mycket återskapas enbart med hjälp av simulatorer. Dessa programvaror kan också laddas ned via arkivet.

I dag sker alltjämt läromedelsutveckling i form av de tre kursmaterialen Grundläggande datorteknik, Maskinorienterad programmering och Realtidssystem

Historiskt har utvecklingen drivits starkt av strävan mot digitalisering. Här har utbildningsmaterialets tonvikt gått från att huvudsakligen vara på tryckt form mot det omvända. Framför allt framtagande av speciella simulatorer, direkt anpassade för undervisningsmaterialet har lett till att det tryckta materialet i dag kan begränsas till läroböcker där teori och praktik kombineras i en studentanpassad publikation.
Som student (privatperson) köper du enklast kursböckerna från Chalmers Store. Du kan välja mellan att vända dig till någon av butikerna eller att beställa direkt från deras hemsida via följande länkar:
Grundläggande datorteknik (öppnas i ny tab här)
Maskinorienterad programmering (öppnas i ny tab här)

Som lärare och/eller utbildningssamordnare använder du enklast kontaktformuläret. Prisuppgifter för extra utbildningsmaterial och leveransvillkor skickar vi på begäran. Du kan också ställa andra frågor du inte hittar svar på.

Som bokhandel, förlagsverksamhet, eller på annat sätt engegerad i, eller bara nyfiken på, den nya generationens studentlitteratur är du alltid välkommen med frågor/synpunkter, via kontaktformuläret.
Vi välkomnar all återkoppling från er som använder våra läromedel. Tycker du om det vi gör vill vi gärna veta det. Kanske kan vi göra det ytterligare bättre?
Är det något du är missnöjd med? Så: berätta i så fall om ditt missnöje, och föreslå gärna hur vi kunde gjort bättre. Du kan använda kontaktformuläret för din återkoppling.
Your message has been sent. Thank you!